• Dizi
  • 1 Sezon
  • 2023
  • Belgesel, Yaşam
  • Sezon 1    Bölüm 1 31 dk
    Şef Asuman Kerkez’in bu bölüm konuğu yemek yazarı Selin Kutucular… Asuman Kerkez ve Selin Kutucular, artan ekmeklerle bereketli bir köfte hazırlıyor… Bu mutfakta, biber başları atılmayarak Anadolu Mutfağından lezzetli bir tarif olan biber başı kızartmasına dönüşüyor.
  • Sezon 1    Bölüm 2 32 dk
    Şef Asuman Kerkez’in bu bölüm konuğu şef Claudio Chinali... Kerkez, önce adana yöresinden “Sıfır atık örneği” ıspanak başı çorbası pişiriyor, ardından, Claudio Chinali ile beraber balığın kafası ve kılçığından, şifalı bir çorba hazırlıyor.
  • Sezon 1    Bölüm 3 28 dk
    Asuman Kerkez, Atıksız Lezzetler’de gıdaların çöp gözüyle bakılıp atılan kısımlarını, lezzetli yemeklere dönüştürüyor… Asuman Şef, bu bölümde “Parti Konsepti” için dolapta kalan pirinç pilavından “Prinç Kraker”i hazırlıyor… Yanında ise bulgur unuyla hazırlanan sağlıklı bir “Bulgur Cipsi” tarifi veriyor…
  • Sezon 1    Bölüm 4 34 dk
    Şef Asuman Kerkez, sıfıra yakın atıkla lezzetli yemekler hazırlamanın inceliklerini ‘Atıksız Lezzetler’de paylaşıyor… Bu bölümün konuğu ise Şef Duygu Tuğcu… İkili mutfakta elma ile tarçından “Elmalı Muffin”, kırık yufkadan “Pisik Umacı” ve kırık pirinçten enfes bir “Çin Salatası” hazırlıyor…
  • Sezon 1    Bölüm 5 34 dk
    Semizotu sapları, haşlanmış buğday, mercimek ve nohutla buluşarak Kahramanmaraş Yöresi’ne ait enfes bir ekşili çorbaya; patlıcanların içi ise mantarın sapıyla lezzetli bir böreğe dönüşüyor… Artan ekmeklerden hazırlanan galeta unuyla yapılan “Çikolatalı Sufle” ise bu keyifli menüye lezzetli bir nokta koyuyor…
  • Sezon 1    Bölüm 6 36 dk
    Şef Asuman Kerkez, sıfıra yakın atıkla lezzetli yemekler hazırlamanın inceliklerini ‘Atıksız Lezzetler’de paylaşıyor… Bu programda organik atıklar sağlıklı yiyeceklere dönüşüyor… Bu bölümün konuğu ise ünlü yemek yazarı Salih Seçkin Sevinç…
  • Sezon 1    Bölüm 7 29 dk
    Türk mutfağında pek çok yiyeceğin başka bir ürüne dönüştürülebildiğini biliyor muydunuz? Bu programda Şef Asuman Kerkez sapları, çekirdekleri ve kökleri, sağlıklı ve lezzetli tariflere dönüştürmeye devam ediyor…
  • Sezon 1    Bölüm 8 30 dk
    İsraf yapmadan yemek yapmak için ne yapmalı? Türk mutfak kültürünün izinde, yepyeni tariflerle ‘atıksız yemek’ pişirebilmenin yöntemlerini Asuman Kerkez kendi evinin mutfağında Tivilife izleyenlerine anlatıyor. Sürdürülebilir, mevsimsel artizan mutfak Şef Asuman Kerkez'le Tivilife’ta..
  • Sezon 1    Bölüm 9 28 dk
    İsraf yapmadan yemek yapmak için ne yapmalı? Türk mutfak kültürünün izinde, yepyeni tariflerle ‘atıksız yemek’ pişirebilmenin yöntemlerini Asuman Kerkez kendi evinin mutfağında Tivilife izleyenlerine anlatıyor. Sürdürülebilir, mevsimsel artizan mutfak Şef Asuman Kerkez'le Tivilife’ta..
  • Sezon 1    Bölüm 10 32 dk
    “Atıksız Lezzetler”in bu bölümünün konuğu, gıda odaklı içerik üreticisi Esra Düzdağ… İkilinin sürdürülebilir mutfak üzerine keyifli sohbetine, lezzetli tarifler eşlik ediyor. Bu bölümde, Anadolu kadınının atıksız mutfaktaki ustalık ürünlerinden biri olan Malatya usulü “Hırçikli Salatalık Kabuğu Köftesi” hazırlanıyor…