KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME

Kişisel Verilerin Korunması ve Veri Sorumlusu

Kişisel verileriniz; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (‘’KVKK’’), Kişisel Verileri Korunma Kurumu düzenlemeleri ve sair mevzuat hükümleri çerçevesinde işlenebilecek olup, ilgili mevzuat gereğince Şirketimiz kişisel verilerinizin hukuka aykırı olarak işlenmesini önleme, hukuka aykırı olarak erişilmesini önleme ve muhafazasını sağlama amacıyla, uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik tüm teknik ve idari tedbirleri almaktadır.

TTNET A.Ş., kişisel verilere ilişkin Veri Sorumlusu olarak, KVKK ve ilgili mevzuat kapsamında, kişisel verilerinizi mevzuata uygun olarak aşağıda yer alan bilgilendirme ve amaçlar kapsamında işleyebilmektedir.

İşlenen Kişiler Veriler

TTNET’in topladığı veriler, kullandığı hizmetler ve özelliklere bağlıdır ve işbu başlık altında, Türk Telekom tarafından, sunulan Hizmetler kapsamında işlenen ve KVKK, ve İlgili Mevzuat uyarınca Kişisel Veri sayılan verilerin hangileri olduğu aşağıda gruplar halinde sıralanmıştır.

Kimlik Bilgileri: Ad, Soyad ve TCKN.

İletişim Bilgileri: Telefon numarası, e-posta adresi.

KVKK’nın ilgili hükümleri uyarınca ve Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından kabul edilecek usul ve esaslara uygun biçimde, geri döndürülemeyecek şekle getirilen Anonim Veriler, söz konusu Kanun hükümleri uyarınca kişisel veri olarak kabul edilmeyecek ve bu verilere ilişkin işleme faaliyetleri işbu Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Bilgilendirme hükümleri ile bağlı olmaksızın gerçekleştirecektir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri

Hakkınızda ve hizmetimizi kullanımınız ile ilgili bizimle ve reklamlarımızla girdiğiniz etkileşimler, aynı zamanda da hizmetimize erişmek için kullandığınız bilgisayar ya da diğer cihazlardan (oyun konsolları, akıllı televizyonlar, mobil cihazlar ve set üstü cihazlar) bilgi topluyoruz.

Tivibu GO hizmeti izleme geçmişi ve arama sorgularınız gibi işlemler; e-posta, anlık bildirimler ve kısa mesajlarımız vasıtasıyla gerçekleştirdiğiniz etkileşimler, müşteri hizmetleri ile ilgili görüşmeleriniz, cihaz kimlikleri veya diğer özel tanımlayıcılar; mobil cihazlarda, tabletlerde ve bu tür tanımlayıcılar içeren yayın izleme cihazları gibi cihazlardaki reklam kimlikleri, cihaz ve yazılım nitelikleri (cihaz türü ve yapılandırması gibi), bağlantı bilgisi, sayfa görüntüleme istatistikleri, yönlendirme bağlantıları (örneğin, yönlendirme URL'leri), IP adresi (tarafımıza genel konumunuzu bildirebilir), tarayıcı ve standart web sunucusu günlük bilgisi; reklam verileri de (reklamların mevcudiyeti ve gösterimine dair bilgiler, site adresi, aynı zamanda tarih ve saat gibi) dâhil olmak üzere çerezler, web işaretçileri ve diğer teknolojiler kullanımı aracılığıyla toplanan bilgiler. (Daha ayrıntılı bilgiler için "Çerezler ve İnternet Reklamcılığı" bölümümüze bakın.)

Diğer Kaynaklardan Alınan Bilgiler

Bu bilgileri, işbu Gizlilik Bildirimi'nde açıklanan uygulamaların yanı sıra, söz konusu verinin kaynağı tarafından getirilen her türlü ek kısıtlama uyarınca koruyoruz. Bu kaynaklar zaman içinde değişmekle birlikte, şunları içerebilir: hizmetimizi kişiselleştirmemiz ve bu Gizlilik Bildirimi ile tutarlı diğer kullanımlar için, IP adresinize göre bir konumu tespit etmemize yardımcı olan hizmet sağlayıcılar; hizmetimizi kendi cihazlarında kullanıma sunan veya birlikte ortak markalı hizmetler sunduğumuz ya da ortak pazarlama faaliyetleri gerçekleştirdiğimiz Türk Telekom ve TT Mobil; sizinle ilişkilerine bağlı olarak bize güncel ödeme yöntemi bilgilerini sunan ödeme hizmeti sağlayıcıları; demografik, ilgi alanına dayalı ve çevrimiçi reklamlarla ilgili verileri temin ettiğimiz çevrimiçi ve çevrimdışı veri sağlayıcıları; devlete ait açık veri tabanları gibi halka açık kaynaklar.

Toplanan Veriler Ne Şekilde Kullanılır

Bu bilgileri; hizmet ve tanıtım girişimlerimizi sunmak, analiz etmek, yönetmek, geliştirmek ve kişiselleştirmek; üyelik kaydınızı, sipariş ve ödemelerinizi işleme koymak; sizinle bu ve diğer konular hakkında iletişime geçmek amacıyla kullanıyoruz. Bu kapsamda;

Verilerin Paylaşımı

Bilgilerinizi belli amaçlar için, aşağıda belirtilen şekilde üçüncü taraflara açıklıyoruz:

Türk Telekom A.Ş. ve TT Mobil A.Ş. ile hizmet sağlayıcılar ihtiyaç hâllerinde; veri işleme ve saklama; hizmetimize erişiminizi sağlama; müşteri desteği sağlama; hizmet iyileştirmelerine dair kararlar verme; içerik geliştirme ve işbu Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Bilgilendirme kapsamında paylaşmaktayız.

Hizmet Sağlayıcılar: Hizmetin sunumunda bize yardımcı olmaları veya hizmetleri bizim adımıza sunmaları için başka şirketler, aracılar veya yükleniciler ile çalışılmaktadır. Pazarlama, reklam, iletişim, altyapı ve bilgi teknolojileri hizmetlerinin sunulması, hizmetimizin kişiselleştirilmesi ve optimize edilmesi, kredi kartı işlemlerinin veya diğer ödeme yöntemlerinin sağlanması, müşteri hizmetlerinin sunulması, borçların tahsil edilmesi, verilerin analiz edilmesi ve geliştirilmesi (kullanıcıların hizmetimizle etkileşimi dahil) ve müşteri anketlerinin gerçekleştirilmesi ve idaresi için Hizmet Sağlayıcılarla birlikte çalışıyoruz. Bu tür hizmetlerin sağlanması sırasında, bu Hizmet Sağlayıcılar kişisel veya diğer bilgilerinize erişebilirler. Bu kişilere, kişisel bilgilerinizi kendi hizmetlerini sağlama ile bağlantılı işler dışında kullanma veya açıklama yetkisi vermiyoruz.

Hesap ve Profillere Erişim

Hesabınıza daha kolay erişim sağlamak için, Tivibu GO’ya giriş yaparken "Bu cihazda beni hatırla" işlevini kullanabilirsiniz. Bu işlev, Tivibu GO’yu yeniden ziyaret ettiğinizde doğrudan hesap erişimi sağlamamızı ve Tivibu GO hizmetini herhangi bir parolanın veya diğer kullanıcı tanımlama bilgisinin tekrar girilmesine gerek kalmaksızın yönetmemizi mümkün kılan bir teknolojiyi kullanır.

Tivibu GO hesabınıza en fazla beş farklı cihazdan erişebilirsiniz. Eriştiğiniz her cihaz Tivibu hesabınızdaki cihazlar alanına sizin atayacağınız isim ile kaydedilir. Tivibu GO hesabınız altına kaydolan cihazlarınızın kaydını silmek için için: (a) web sitemizin "Ayarlar  Cihazlar" kısmını ziyaret ederek burada bulunan daha önce giriş yapmış olduğunuz cihazlarınızın ismin yanında bulunan "Sil" seçeneğini seçip cihazlarınızı silebilirsiniz (İzlenecek adımlar cihazdan cihaza değişiklik gösterir)

Bir bilgisayarı ya da Tivibu GO destekleyen cihazı satmanız ya da iade etmeniz hâlinde öncelikle cihazdaki Tivibu GO sitesi veya uygulamasından çıkış yapmalı (Oturumu Kapat seçeneğini seçmeli) ve cihazı devre dışı bırakmalısınız. Mümkün olduğunda, halka açık veya paylaşılan cihazları kullananlar her bir ziyaretleri tamamlandığında oturumu kapatmalıdır. Şifrenizin ya da cihazınızın güvenliğini sağlamaz, cihazınızdan çıkış yapmaz ya da cihazınızı devre dışı bırakmazsanız cihazın sonraki kullanıcıları hesabınıza ve kişisel bilgilerinize erişebilir.

Hesabınızı başkalarıyla paylaşmanız veya başka şekillerde erişmelerine izin vermeniz halinde, bu kişiler izleme geçmişiniz, puanlarınız, yorumlarınız ve hesap bilgileriniz (e-posta adresiniz veya web sitemizin "Hesap" kısmındaki diğer bilgiler dahil) gibi (bazı durumlarda kişisel bilgileri de içeren) bilgilerinizi görebilir. Bu durum, sunduğumuz farklı profiller oluşturma özelliğini kullansanız dahi geçerlidir.

Profiller özelliği, kullanıcıların ilgilendikleri filmlere ve dizilere göre oluşturulmuş birbirinden ayrı, kişiselleştirilmiş bir Tivibu GO deneyimi yaşamasını ve aynı zamanda kendilerine ait, ayrı izleme geçmişlerine sahip olmasını sağlar. Her bir profil sahibi profiline şifre tanımlayana kadar lütfen profillerin Tivibu GO hesabınızı kullanan herkese açık olduğunu; yani Tivibu GO hesabınıza erişimi olan herkesin profiller arasında geçiş yapıp onları kullanabileceğini, değiştirebileceğini veya silebileceğini unutmayın. Hesabınıza erişimi olan diğer kişilerin profilinizi kullanmalarını veya değiştirmelerini istemiyorsanız ayarlardan profil şifresi tanımlamanızı öneririz.

Anlık Bildirimler

Tivibu GO mobil anlık bildirimler almayı tercih edebilirsiniz. Daha sonra bu bildirimleri artık almak istemediğinize karar verirseniz, bunları kapatmak için mobil cihazınızın ayarlar işlevini kullanabilirsiniz.

İlgi Alanına Dayalı Reklamlar

İlgi alanına dayalı reklamlar, internet üzerindeki çeşitli uygulamaları ve web sitelerini kullanımınıza göre, olası ilgi alanlarınız esas alınarak size özel olarak seçilmiş çevrimiçi reklamlardır. Bir tarayıcı kullanıyorsanız, olası ilgi alanlarınızı tespit etmek amacıyla bilgi toplamak için çerezler ve web işaretçileri kullanılabilir. Reklam kimliği içeren bir mobil cihaz, tablet veya yayın izleme cihazı kullanıyorsanız, olası ilgi alanlarınızı tespit etmek amacıyla bu tanımlayıcı kullanılabilir

Haklarınız

Aşağıda belirtilen başvuru kanalı vasıtasıyla Şirketimize başvurarak;

Kişisel Verileri Saklama Süresi

TTNET, elde ettiği kişisel verileri, Kullanıcılara Hizmetten en iyi şekilde faydalanabilmeleri için işbu Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Bilgilendirmesinde belirtilen şartlar çerçevesinde ve Kullanıcı Sözleşmesi’nin mahiyetinden kaynaklanan yükümlülükleri yerine getirebilmesi adına işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edecektir. Kullanıcı, söz konusu uygulamayı cihazından silerek pasif hale getirebilecektir. Mevcut bilgileri ise arka tarafta tutulacak ancak kullanılmayacaktır. Buna ek olarak, TTNET, Kullanıcı Sözleşmesi’nden doğabilecek herhangi bir uyuşmazlık durumunda, uyuşmazlık kapsamında gerekli savunmaların gerçekleştirilebilmesi amacıyla sınırlı olmak üzere ve ilgili mevzuat uyarınca belirlenen zamanaşımı süreleri boyunca kişisel verileri saklayabilecektir.

Veri Güvenliğine İlişkin Önlemlerimiz

TTNET, kişisel verilerinizi güvenli bir şekilde korumak için gerekli güvenlik önlemlerini alacaktır. Kişisel verilerinizin hukuka aykırı olarak işlenmesini ve erişilmesini engellemek ve kişisel verilerin muhafazasını sağlamak amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik teknik ve idari tedbirleri çeşitli yöntemler ve güvenlik teknolojileri kullanarak gerçekleştirmektedir. Ayrıca, özel nitelikli kişisel verilerinizi Kurum tarafından belirlenen yeterli önlemlerin alınması ile işlenmektedir. TTNET, Kullanıcılar hakkında elde ettiği kişisel verileri bu işbu Veri Koruma Politikası ve 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hükümlerine aykırı olarak başkasına açıklamayacaktır ve işleme amacı dışında kullanmayacaktır. TTNET, işbu Veri Koruma Politikası hükümleri uyarınca dış kaynak hizmet sağlayıcılarla Kullanıcılara ait kişisel verilerin paylaşılması durumunda, söz konusu dış kaynak tedarikçilerinin de işbu madde altında yer alan riayet etmesi için gerekli önlemleri alır. Ancak Uygulama üzerinden başka uygulamalara link verilmesi halinde ve Uygulamada üçüncü sunulan işlemler sırasında Kullanıcı tarafından verilen bilgiler konusunda, TTNET herhangi bir sorumluluk taşımamaktadır.

Veri Koruma Politikası Üzerinde Gerçekleşecek Olan Değişiklikler

TTNET, işbu Veri Koruma Politikası hükümlerini dilediği zaman Uygulama üzerinden yayımlamak suretiyle güncelleyebilir ve değiştirebilir. Türk Telekom’un Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Bilgilendirmesinde yaptığı güncelleme ve değişiklikler Uygulamada yayınlandığı tarihten itibaren geçerli olacaktır.

İletişim

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında kişisel verilerinizle ilgili tüm soru ve taleplerinizi şirketimiz Turgut Özal Bulvarı 06103 Aydınlıkevler / Ankara adresine yazılı olarak (Noter kanalı vb. yollarla) iletebilirsiniz.

Çerezler ve İnternet Reklamcılığı

Biz ve Hizmet Sağlayıcılarımız, çerezleri ve diğer teknolojileri ("web işaretçileri" gibi), ayrıca reklam kimliklerini çeşitli nedenlerle kullanmaktayız. Örneğin, geri döndüğünüzde sizi hatırlayarak hizmetlerimize erişimi kolaylaştırmak, hizmetlerimizi sunmak ve analiz etmek için bu teknolojileri kullanırız. Ayrıca çerezleri ve reklam kimliklerini, kullanıcılarımız ve olası ilgi alanları hakkında daha fazla bilgi edinmek ve pazarlama veya reklamcılık çalışmalarını kişiselleştirerek sunmak için de kullanırız. Bu teknolojileri kullanımımız hakkında bilgi sahibi olmanızı istiyoruz, dolayısıyla bu bölümde kullandığımız teknoloji türleri, bunların ne işe yaradığı ve kullanımlarına ilişkin tercihleriniz açıklanmıştır.

Çerezler nelerdir?

Çerezler, genellikle web sitelerini ve çevrimiçi hizmetleri ziyaret ettiğinizde ve kullandığınızda cihazınıza kaydedilen küçük veri dosyalarıdır. Web sitelerinin çalışmasını veya daha verimli çalışmasını sağlamak ve ayrıca raporlama bilgilerinin sunulması ve hizmet ya da reklamların kişiselleştirilmesine yardımcı olması için yaygın olarak kullanılırlar.

Çerezler bu işlevselliği mümkün kılan tek teknoloji türü değildir; diğer benzer türde teknolojileri de kullanırız. Aşağıda daha fazla bilgi ve örnekleri bulabilirsiniz.

Reklam kimlikleri nedir?

Reklam kimlikleri çerezlere çok benzer ve birçok mobil cihazda ve tablette (örneğin, Apple iOS cihazlarındaki "Reklam verenler için Tanımlayıcı" (veya IDFA) ve Android cihazlardaki "Google Reklam Kimliği"), ayrıca belli yayın izleme cihazlarında bulunur. Çerezler gibi reklam kimlikleri de size daha fazla hitap eden çevrimiçi reklamlar sunmak için kullanılır.

Çerezleri ve reklam kimliklerini neden kullanır?

Hizmetin sunulması için gerekli çerezler: Bu çerezler, web sitemizi veya çevrimiçi hizmetimizi sunmak için kesinlikle gereklidir. Örneğin, biz ve Hizmet Sağlayıcılarımız, bu çerezleri üyelerimiz web sitemizi ve uygulamalarımızı kullandığında kendilerine hizmetlerimizi sunabilmemiz amacıyla, üyelerimizin kimliğini doğrulamak ve tanımlamak için kullanabiliriz. Ayrıca Kullanım Koşullarımızı uygulamamıza, dolandırıcılığı önlememize ve hizmetimizin güvenliğini sağlamamıza yardımcı olurlar.

Performans ve işlevsellik çerezleri: Bu çerezler mutlaka gerekli olan çerezlerden değildir, ancak Tivibu GO’da ki çevrimiçi deneyiminizi kişiselleştirmemize ve pekiştirmemize yardımcı olurlar. Örneğin tercihlerinizi hatırlamamıza yardımcı olur ve daha önce girdiğiniz bilgileri (örneğin üye girişi sırasında) yeniden girmenizin gerekmesini önlerler. Bu çerezleri ayrıca ziyaretçilerimizin Tivibu GO hizmeti kullanımları hakkında bilgi toplamak (popüler sayfalar, geri dönüş oranları, izleme modelleri, tıklanan bağlantılar ve diğer bilgiler gibi) ve böylece web sitemiz ve hizmetimizi geliştirip kişiselleştirebilmek ve pazar araştırması yapabilmek için kullanırız. Bu tür çerezlerin silinmesi, hizmetimizin sınırlı işlevsellikle kullanılmasına neden olabilir.

Reklam çerezleri ve reklam kimlikleri: Bu çerezler ve reklam kimlikleri, bu ve diğer web siteleri ve uygulamaları kullanımınız, reklamlar ve e-postalara yanıtlarınız gibi bilgileri, size daha fazla hitap eden reklamları sunmak için kullanır. Bu tür reklamlara "ilgi alanına dayalı reklam" denir. Hizmetimizle ilişkili reklam çerezlerinin çoğu Hizmet Sağlayıcılarımıza aittir.

Çerezler ve reklam tanımlayıcıları ilgili tercihlerimi nasıl belirleyebilirim?

İnternet sitemizce yerleştirilen çerezler ve ayrıca farklı çevrimiçi izleme türleri (bilgilerinizin, çevrimiçi ilgi alanı tabanlı reklamcılık amacıyla zaman içinde ve üçüncü taraf İnternet siteleri üzerinden üçüncü taraflarca toplanması dâhil olmak üzere) ve bunlara dair uygulama tercihleri hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın.

Bir mobil cihazdaki, tabletteki veya yayın izleme cihazlarındaki bir reklam kimliği ile bağlantılı olarak Tivibu GO’dan ilgi alanına dayalı reklamları almak istemiyorsanız, lütfen cihazınızda uygun ayarları yapılandırın (genellikle cihaz ayarlarınızda "gizlilik" veya "reklamlar" başlıkları altında bulunur). Cihazınızda Tivibu GO reklamları görmeye devam edebilirsiniz, ancak bunlar olası ilgi alanlarınıza göre kişiselleştirilmiş olmayacaktır.

2018-10-25